Flott Asker-innsats i HH Skagen Race


De aller mest fornøyde seilerne fra Asker var trolig Team Kristin, her representert ved 3 stk av den harde kjerne, Torgeir Lerkerød, skipper Dag Skarsgaard og Ove Fredheim. S/Y KRISTIN, som er en Landmark 43,  seilte inn til en 2. plass i klassen og en fantastisk 4. plass overall av 225 startende båter.
KRISTIN måtte denne gang seiles på *gamlemåten* siden PC'n fant ut like før start at det var på tide og ta en ufin streik. Kartplotter og hele sulamitten var dermed ute av drift, og papirkartene kom til heder og verdighet igjen.
HH SkagenRace var en kald, men relativt kjapp seilas. Overallvinneren BLACK PEARL fra KNS brukte snaue 12 timer på seilasen som hadde sin sedvanlige rute med start i Åsgårdstrand via Skålholmen og Brofjorden. Raskeste enskrogsbåt var imidlertid vinneren i ORC-klassen; FRAM XVI, som brukte rett i underkant av 9,5 timer.
.
KRISTINS søsterbåt S/Y DESTIN med skipper Tore Kandahl fulgte opp med en glimrende 3. plass i klassen og 7. overall. Veldig morro at Landmarkene nå fikk vise hva de er gode for!

Klasseseier ble det til Simen Løvgren med makker Pål Terje Christensen i OPTIMILA (bildet) i klassen shorthand klasse LYS < 1.29. (Klasse B)  Her fulgte Tommy Bergmann og Calle Andersen i LURINGEN opp med en 3. plass.
På Stiansen i GLORY DAYS fikk en fin-fin 4. premie i shorhandklasse B.
I klasse C seilte Knut Wellerop inn til en sterk 2. plass med FLYT og  FRIDA med Arne Husevåg til rors sløret inn til en 3. plass i klasse E
OLISABETH med Svein Are Løtveit med mannskap dro til med en 2. plass i klasse G, etterfulgt av Eirik Dahl i VICTORIA på 3. plass. Men beste norske ble de, da klassevinneren var den svenske båten BLUR. Skipperen her er Peter Gustafsson, som i tillegg til å være en dyktig seiler, er en brilliant skribent og fotograf med den populære seilbloggen www.blur.se.

PS - fullstendige resultater finnes på HerrFormanns hjemmeside: www.baerumseilforening.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits