Julequiz 6. desember

Færderseilasen var en ganske våt og vindfattig affære.
Færderfoto: Lars Bull/GLEFS

 

Færderseilasen er uten sammenligning Norges største seilmønstring hvor alt fra rene tur&lyst seilere til de råeste regattaseilerne deltar. I 2008 dro Christen With i gang et prosjekt som gikk ut på å vise de litt eldre juniorene våre hva storbåtseiling dreier seg om. Derfor inviterte han med seg en hel bråte av dem under Færderseilasen i en regattamaskin av en båt. Det så stor interesse for prosjektet at nok en flott regattabåt måtte skaffes tilveie slik at alle som ville fikk være med. Den ble også stappfull og et par av juniorene måtte tilslutt mønstre over på *Pål sine høner*, en X-43 som for anledningen som var fylt opp med damer (høner) i sin aller beste alder jfr bilde under. Kanskje en nedtur for de to unge gutta, men et plaster på såret var det at hønebåten plasserte aller best av de tre.

 

Også i år hadde Asker med en egen juniorbåt. Hva het denne båten under Færdern og hvordan båt er det? Ekstrapoeng for de som kan nevne navn på noen ombord.

 

Noen som husker hva de to båtene het som var stappfulle av våre juniorer i 2008?

 

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesiellt kreative kan det vanke ekstrapoeng!

Løsning 5. desember: Svaret til tidligere 1. viseformann var så godt at jeg publiserer det i sin helhet:

Asker seilere som tok turen til Helsinki var:
Knut Reidulff, nr 21 og nest beste nordmann
Eric Collett, nr 57 og beste Collett
Hermann Collett, nr 72 og nest beste tvillingbror (i hvert fall fra Asker)
Torstein Langan, nr 88 og ikke sist, han slo en finne og en estlender, selv har jeg jeg brukt dele av sommerferien til å få grisebank av en estlender, så en slått estlender er en god oppreisning. (Frk Formann føyer til at Torstein hadde så mange DNC på resultatlisten at det tyder på at Torstein eller båten ikke har vært helt i form. Torstein er normalt kapabel til å gjøre det adskillig bedre.)
Anniken Holst Bjørnstad (resultatlisten var litt ufullstendig på mellomnavn, men jeg går ut ifra at du vil ha det fullstendig), nr 5, nesten på pallen og beste norske jente. Flott innsats!
Eline Flotoft Elnan, nr 39, og beste Flotoft, og faktisk også beste Elnan, og ikke nok med det, hun var også inne i den beste halvparten av feltet.

En ihuga quizer kunne i tillegg opplyse om at også Cecilie Baklid var tatt ut til Nordisk, men ikke deltok. En av våre juniorer mener at også Brik Kvitrud Haugstad kvalifiserte seg.  Kan noen verifisere?

 

 Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits