Julequiz 7. desember

 
I mange år har seilforeningen hatt en Pioneer Multi som har vært brukt til startbåt, både på tirsdags og onsdagsseilasene. På tirsdager går starterjobben på rundgang blant foreldrene, mens det på onsdagene er samme mann som i mange år vært sjef for start og målgang. Vedkommende ønsket seg en startbåt med bla rorhus som kunne verne for ruskevær. Siden seilforeningen enda ikke har hatt økonomi til å investere i noe annet enn den åpne Multien, måtte han ta saken i egne hender. Han kjøpte nærmest et vrak, som han har pusset opp til å bli riktig så fin! Båten har enda ikke fått noe navn, men det har vært snakk om at den skal hete både TROLL og LURVEN.

 

1. Hva heter den trofaste starteren på hver eneste onsdagsregatta for tur&hav? 

2. Har du forslag til navn på den nyoppussede båten hans?  Gode forslag honoreres med poeng!
PS: Båteieren forbeholder seg retten til å ikke benytte noen av forslagene.

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng!

Løsning 6. desember: 

Anonym, høy og mørk sendte inn det mest utfyllende svaret og som satte Frk.Formann grundig på plass. Formannsfrøkna hadde bare *Under 18-teen* i tankene da hun laget spørsmålet, og hadde helt glemt at den tidligere hønebåten også seilte med juniorbesetning.

*Her er det litt farlig å svare, for jeg er redd evt feil jeg måtte presentere vil bli straffet på det grusomste, men jeg legger hodet på blokka og prøver meg. Kan hende så kan jeg kanskje også legge til noen opplysninger.
 I år hadde Asker med ikke en, men to juniorbåter. Den rene Asker båten het under Færder'n det samme som den heter til daglig, nemlig *Glory Days* (for øvrig en fabelaktig låt av Bruce Springsteen), og der ombord fant vi følgende Juniorer: Edvard Stiansen, Sindre Ekern, Peder Stiansen, Erlend Lenz, Ludvig Bjerkåsholmen og Mille J. Christensen. 

De fem første på listen er RS Fevaseilere, sistedamen har en noe mer perifer og familiær tilknytning til seilsporten og vår forening, men har gjennomført nybegynnerkurs i Optimist for noen år siden. Hun måtte imidlertid være med da vi inviterte kun juniorer om bord. Men ettersom dette var svært unge juniorer i en stor båt så fikk alle lov til å ha med seg en voksen (og anonym Blondine ville gjerne være med), og vi nevner støttekontakter i fleng:
Frua Med Lua, Elipeli (også kjent som Norges mest anonyme Blondine), Håkon Lenz, Christian Salvesen og Capt. Pål (også kjent under dekknavnet *Anonym Høy og mørk* så ble det også oppklart om noen har vært i tvil).


Under 18-teen (takk for bilde,Terje Gustavsen!)

Den andre båten med litt eldre juniorer var så vidt jeg oppfattet det ikke en Askerbåt, men en 29er båt med 29er seilere fra Asker og KNS. Båten er en Farr 40 disponert av senioren på laget, Christen With. Under Færder'n seilte den under navnet *Under 18'en*, mot normalt *Wolfpack*. Blant Asker juniorer som deltok på dette laget mener jeg å huske følgende:
Bror With, Martin Baklid, Ludvig L Johannson og Kristian Carlstedt.
Det var sikkert fler, men det blir for dumt å ramse opp alle 29er seilerne uten å ha sett dem om bord. Men kanskje jeg får ekstrapoeng for å huske seilnummeret NOR 12345.

De to båten som var stappfulle av juniorer i 2008 var samme Farr 40 NOR 12345 uten at jeg husker hvilket navn den hadde da (Frk Formann skyter inn at den het Wolfpac (Racing Team) da også), og Lasse Hagens IMX 45 *Flukt*, NOR 10077.
Her vil nok KSLO (kvinnelige Seileres LikestillingsOmbud v/anonym Blondine) sikkert bemerke at *Flukt* tilhører ikke bare Lasse, men også Bergljot Webster er partsreder her. Da skulle det meste være sagt om eierforholdene derombord, og jeg håper KSLO er fornøyd med det. Vakrest (både båt og besetning) og best på korrigert tid var dog *Pål Sine høner* i alle valører både gull, sølv og blond ambition.*

Vi sakser litt fra andre svar også: Under 18-teen endte på en super 7. plass i år. Kristian Eidfors, Anikken H. Bjørnstad, Ingvild B. Hole og Petter Thorud var i følge relativt sikre kilder også med i tillegg til de overnevnte.

Resultater: I 2008 ble *Wolfpack* nr 26. mens den andre juniorbåten *Flukt* en IMX-45 ble Nr 15.

 

I siste liten kom følgende svar fra Anonym Blondine:

*En katastrofe har rammet hard.
Tekniske problemer. Jeg får ikke opp dagens quiz. Var så vidt innom den på jobben, og husker ikke annet enn at det handlet om Færder'n, og at det var et nyyyyyydelig bilde der.

I all hast, for sent, fort og gæli etter en litt dårlig hukommelse:

Mener å huske oppgaven hadde noe med ungdomsbåten/satsingen å gjøre.
Christen With tok dette fantastiske initiativet, og i 2008 seilte de *Flukt*, en IMX 45 og *Woolfpac*, en Farr 40. Det var ca. 29 seilere med.

I år seilte de helt sikkert også en utrolig rask, og lekker sak, og alle var helt sikkert både slitne og lykkelige og hadde lært en hel masse.

På bildet av X'en som for anledningen bar navnet *Pål sine Høner*, var det en stolt hanefar og båteier, Verdens heldigste Pål Stiansen, som hadde samlet et knippe høner med ulikt ambisjonsnivå og ulik tro på egne ferdigheter. Se for eksempel hva Mao, ja eller *Sølvhøna* skriver før seilasen: *Formann er klar! Tar med bikini tenker jeg i et ærlig forsøk på å distrahere gutta i de andre båtene??.*. Bikinien må ha virket, for resultatet ble bra!

I tillegg til en kylling eller to, som sikkert hadde en flytende hønseopplevelse de aldri vil glemme, var de andre hønene på laget: Asker Seilforenings vakre søsterpar Gunhild og *Gullhøna* Valborg Mogen, båtens svenske alibi, den *skånske blommehøna* Carola Sommevåg som ikke riktig forstod humoren med båtnavnet før seilasen var vel gjennomført. En hver båt med respekt for seg selv har med en toppseiler, og vi toppet laget med *perlehøna*  Linda Andersen (Nei, hun er Dansk Landhøne) har som kjent oppnådd det, den kjente og fryktede, eller var det beryktede seileren Lise Landsverk (Svarthøna) var med, og det var også Cathrine Foyn Evensen (det var vel kanskje Perlehøna?) - en erfaren seiler. De grønneste leggene ombord hadde blondinen og *Rapphøna*  Eli J. Christensen, (også kalt Flåtthøna) og en skal ikke undervurdere betydningen av grønne legger når det gjelder å skremme bort konkurrentene. *

Kommentarene i parantes er det Formannsfrøkna som har lagt til. Nice svar, du får ekstrapoeng for kreativitet, men det er jo deler av gårsdagens oppgave som overhodet ikke er besvart her... :-)

 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits