Julequiz 8. desember

  
Juhu, i går lå det sannelig et nytt SEILmagasin i postkassen! Det begynner å bli en stund siden vårt klubborgan ble sendt ut separat noen få ganger i året. For noen år tilbake inngikk seilforeningen et samarbeid med SEILmagasinet, og foreningens stoff har i hvert eneste nummer egne sider i dette ypperlige magasinet. 

 

1. Hva heter Asker Seilforenings klubbsider?

2. Fra hvilket år ble vårt organ publisert fast i SEILmagasinet ? (bildet kan kanskje gi en ledetråd?)

3. Hvor mange andre seilforeninger hadde inngått et tilsvarende samarbeid før oss?

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng!           

 

Løsning 7. desember:
Gårsdagens beste og mest utfyllende svar kom nok en gang fra Anonym Blondine:


*Den lykkelige eier av den selvrenoverte nydelige sjarken og startbåten er selveste Skallefar, ja eller Gunnar Skallerud. For å være pinlig presis: Gunnar Magnus Skallerud.  
(Men du glemte at han var æresmedlem, det var det mange andre som hadde nevnt)

 

Snaddedampende, sosial, blid og full av humor kjører, sykler eller spaserer han rundt, ja vel og merke når han ikke passer barnebarn, da. Gunnar er en av de som stadig vekk ser arbeidsoppgaver på Blakstadtangen eller på Børsholmen, og som gjerne pusler litt med oppgavene uten at han kanskje nødvendigvis blir bedt om det eller høster lovord eller takk. Det som er sikkert og vist er at det ville skapt frustrasjon eller bekymring om ikke Gunnar eller noen andre hadde både sett, fikset og ordnet disse oppgavene.
Gunnar er trofast tur og hav starter, men har også mange andre starter på samvittigheten. Han har en mannsalder startet andungeseilere både på tirsdagsregattaer og andre mer og/eller mindre seriøse regattaer både helt innerst inne i Blakstadbukta og ute på banen. Han har stått på brygger, og vært ute i ulike farkoster med større eller mindre grad av komfort og smekre linjer. Gunnar løfter Andunger i gaffeltrucken før NM, og venter tålmodig på at seilerne bekjemper både slim og andre vekster under vannlinjen før han setter båtene  forsiktig på vannet igjen.

Jeg tenker at den gule stoltheten som nå ligger på Børsholmen har Gunnar skreddersydd til seg selv etter hans behov. Den har en vinsj som vil avlaste dregg- og bøyetau, den vil holde han varm på kalde dager og ellers bidra til gode opplevelser på fjorden. Blir det varmt kan han sannsynligvis åpne opp styrhuset nok til at det blir gjennomtrekk. Flott, ikke sant? Håper han får mange nyyyyydelige turer på fjorden i den!

Navnet på denne stolte skuta.... Tja - hva kan det være? Den minner jo litt om den vakre andungen N-96 Moonshine. Riktignok var og er N-96 brun og gul, men i allefall gul. Moonlight kan jo være en avart av navnet, men betydningen blir kanskje ikke fullt så morsom?
Båten skinner som gull, så kanskje båten rett og slett bør hete Sirigull (smisk smisk), Gullet, Skatten, Sjarken, Skallegull, Skallegul, Gulskalle, Skallefarkosten, Sola ...*

Andre forslag som kom inn var: *Hans nye startbåt burde sikkert hete noe med telefonkiosk, men *Gamle Dampen* kan jo være mer passende basert på målinger av utslipp til luft fra Skallefars snadde*  og *Med et lite skråblikk til den snadderøykende skipperen kunne kanskje et passende navn være Snadda eller Vel Blåst. Smoket blir kanskje litt for sofistikert, men kanskje Gutten i røyken. Utrolig hvor ungdommelig denne skipperen er*


Ellers var foreslåtte navn som Gula Humpen, Stjernen, Stardus, Skallebank, Start og Kanarifuglen også interessante forslag. Alle navneforslagene oversendes Skallefar til vurdering, så får vi se til sommeren hvem som vant (om han velger noen av disse da...)


Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits