Julequiz 9. desember


OOOPS .....
Zoom 8 gruppen har hatt et år i vekst og vært en aktiv gruppe som har vært mye på vannet. Under kvelds(natt)seilingen som nylig ble avsluttet var Zoomene i overveldende flertall.
Zoomseilerne har oppnådd en rekke gode resultater i løpet av sesongen og i kretsmesterskapet gikk det over all forventning.

1. Hvordan gikk det for Zoomene våre i kretsmesterskapet i 2010?
2. Hva heter den ivrige klassekapteinen for Zoom8 seilerne?
3. Hvem er avbildet? (Jeg er usikker på hvem som er fotografen bak dette fantastiske snap-shotet, men tror det er podens mor eller far)
 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng!

 

Løsning 09 desember:    

 1. Klubbsidene våre heter naturligvis *Sprøyt* og slik så det ut tidligere:
http://www.asker-seilforening.no/sproyt/sproyt2001-02.pdf

 

Anonym Rådmann svarer: Jeg har ikke oppfattet at klubbsidene har noe annet navn en det vårt ærverdig klubborgan alltid har hatt, nemlig Sprøyt. Det eneste som er endret er små detaljer som utgivelseshyppighet, distribusjon, fargebruk, trykkvalitet og litt sånt. Sprøyt er nå engang Sprøyt. Endring i kvaliteten på innholdet burde jeg, som tidligere redaktør, så absolutt ikke uttale meg om. Når jeg gjør det likevel, og sier at kvaliteten på både tekst og bilder har fått et fantastisk løft etter at en proff overtok ansvaret, så er det ikke for å devaluere kvaliteten av eget arbeid på 90-tallet, men for å smiske med Terje så jeg er sikker på at han tar gjenvalg og sørger for å opprettholde den flotte kvaliteten på foreningens informasjonsarbeid både på trykk og på nett. (dette ble litt omvendt valgkamp, nemlig valgkomiteens kamp for å fylle opp med kvalifiserte kandidater).


Nåværende redaktør svarer: Sprøyt, selvfølgelig, som var navnet på  foreningens klubbavis som ble startet under krigen i håndskreven form. Til hvert møte de tre siste krigsvintrene ble et nytt nummer lest opp. Oppgaven å skrive Sprøyt gikk på omgang. Innholdet varierte fra vitser og blødmer, til turreferater og regattaresultater, sanger og tegninger. Den første utgaven het riktignok Blakstad Nouvelle, men det gikk ikke mange ukene før dette pompøse navnet ble byttet ut med Sprøyt. Og det forslaget kom fra Nina Mathiesen, moren til Mattis og Ninken. Det henspilte nok både på sjøsprøyt og det alminnelige sprøyt bladet vanligvis inneholdt. Den første trykte utgaven ble gitt ut i forbindelse med 15-års jubileet i 1947. Det ble med dette ene nummeret inntil styret inngikk en avtale med Bærum Seilforening om å gi ut bladet i fellesskap i 1950. Navnet var Seilerbladet Sprøyt. Det ble med tre nummer. I 1954 kom Sprøyt ut igjen, kun for Asker Seilforening som fremdeles het Blakstad SF. Det fortsatte å komme ut med ujevne mellomrom. Fra 1957 bragte Thor Føyen nytt liv i Sprøyt som fra 1962 fikk en fast forside, trykket i blått duplextrykk. Og covergirl var foreningens kjære Andunge. Den siste egne utgaven kom i 2001 og ble distribuert sammen med Seilmagasinet som nylig hadde skiftet navn fra Båtnytt og blitt et rendyrket seilbåtblad.Anonym blondine: Det er fordeler og ulemper med et Seilmagasinsamarbeid. Fordelen er glosset papir med mange fine farger, interessante og svært velskrevne artikler, båt tester og oppdatert seilinformasjon. Informasjon om hva de andre seilforeningene som har et samarbeid med Seilmagasinet har sitt fokus på, får vi også. Ulempen er at det ikke lenger er noen i Asker Seilforening som får mulighet til å vise sine evner som redaktør, skribent og alle andre roller som er nødvendig for å få utgitt et klubb blad, ja eller klubb organ, da.
Hva kan ulempen være? Jo, altså.... jeg tenker at det kan jo teoretisk sett være slik at en eller flere de som tidligere har hatt ansvaret for å utgi klubb bladet, ja eller klubb organet, Sprøyt har fått litt lite oppmerksomhet, heder og ære for sin innsats for utgivelse av klubb bladet Sprøyt. Slik jeg ser det bør ikke kvalitet på sluttproduktet nødvendigvis være det som legger føringer på eventuell tilbakemelding, heder og ære. Det er innsatsen som er lagt ned jeg er mest opptatt av. Og, det er jo ikke nødvendigvis slik at jeg tenker på noen spesiell. Ikke så veldig spesiell i alle fall. Om noen er interessert, så kan jeg jo nevne at jeg ikke tenker på en mann. Ja, ok, da - så kan jeg for de helt spesielt interesserte røpe at jeg ikke tenker på en brunette heller. Men, ut over det vil jeg ikke nevne noen eller gi noen hint........

 

2. Vi startet et prøveprosjekt med SEILmagasinet 5/2001. Fra den utgaven av hadde seilforeningen sine egne sider, og alle foreningens husstandsmedlemmer fikk bladet. Denne prøveordningen varte frem til og med nr. 2/2002  og den kostet ikke foreningen noe. I februar 2002 vedtok generalforsamlingen at SEILmagasinet med Sprøyt-sidene skulle inngå i medlemskontingenten og komme permanent. Den første "offisielle" utgaven var således nr. 3/2002. Både år 2001 og 2002 er derfor godkjent som rett svar.

 

Anonym Rådmann svarer her: Her er jeg mer på gyngende grunn og tar betenkningstid. Jeg er sikker på at overgangen skjedde under regimet til min etterfølger på redaktørkrakken, Ivar Gilså. Og det hadde nok en viss sammenheng med at han i tillegg til å være Sprøyt redaktør og student hadde ekstrajobb som journalist/og fotograf i Seilmagasinet. Hvis jeg husker sånn nogenlunde riktig så overtok Ivar redaktørkrakken fra meg i 1996, og da tok det ikke veldig lang tid før vi både var i Seilmagasinet og hadde nettsider på høyde med noen i utlandet. Jeg vil tippe at 32 siders versjonen av Sprøyt (i en fantastisk sort hvit A5 utgave på glanset papir) ble erstattet med 2 siders versjonen i fullfarge sånn ca i 1998. Svar avgitt.

Anonym Blondine: Om jeg husker riktig lå Djuice i Sandefjord og trente før start, og jeg var så heldig å få være med Frua med Lua og Høy og mørk på seiltur. Vi stoppet innom og hilste på en anonym blondines tidligere makker fra Snipeklassen og tidligere leder av seilforeningen - Paul Davis, som var ansvarlig for seilgarderoben til Djuice. Om "Siste innspurt for djuice" referer til en av de siste etappene i dette Volvo Ocean Race, vil jeg tro vi snakker om målgangen i 2002.


3. Asker Seilforening var den første foreningen til å inngå en avtale med SEILmagasinet. Per i dag samarbeider SEILmagasinet med 9 seilforeninger, 3 klasseklubber og Norges Seilforbund.

 

2.     Anonym Rådmann svarer: Dette må anses som et (vill)ledende spørsmål. Det var ingen andre seilforeninger som hadde inngått tilsvarende samarbeid med Seilmagasinet før oss. Vi var først og best som vanlig. Det skal dog nevnes at KNS ikke behøvde noe slikt samarbeid, de hadde sitt eget blad av en utmerket kvalitet, Seilas, og det hadde de hatt i ca 100 år, så vi var vel egentlig ikke helt fus i alt, men det tenker vi ikke så nøye på.


Under kan du lese *ledern'n* i SEILmagasinet fra nr 3/2002.

En hjertelig takk sendes Morten i Seilmagasinet som var behjelpelig med både bilder og fasit!

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

 

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits