Julequiz 10. desember


Mestrenes mester, der man kårer sjefen over alle sjefer, ble arrangert i midten av oktober. 20 lag som hadde minst en av årets norgesmestere ombord deltok i svært spennende matcher som ble seilt i 11mOD på vannspeilet utenfor Aker Brygge.  Asker Seilforening var representert med flere seilere.

1. Hvilke Askerseilere deltok i Mestrenes Mester?

 

2. Hvordan gikk det?

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 9. desember:       

1. Tidligere Zoom8 seiler kommer med fasit:

 

Kretsmesterskapet i år var en del av Askeroptimisten og i år ble også tålmodigheten satt på prøve. Lite/ingen vind på lørdag gjorde at alle seilerne (med unntak av Optimist C) var på land hele dagen. Men ved å starte litt tidligere på søndag fikk Zoomene gjennomført hele 4 seilaser! Zoom8, yngste klasse, gutter ble vunnet av Birk Kvitrud Haugstad som jeg mener å huske deltok i en av sine første regattaer i zoom8. Også Brage Berven deltok og han ble nummer 6. Zoom8, yngste, jenter var i år dominert av Asker-seilere og her var det Anne Marie Enger som stakk av med seieren, hun hadde forøvrig bare 1. plasser! Videre ble Sophie Danielsen nummer 2, Ingrid Fejerskov nummer 3, (snakk om å tapetsere pallen) Gunhild Johansen ble 4 og Sunniva Risan endte på 5. plass. Det var bare to poeng som skilte 3. og 5. plassen!
Sprøytredaktøren skyter inn: Men det må jo sies at det bare var Askerseilere som deltok (i jenteklassen). Det er betenkelig hvor dårlig deltagelse det er i  KM og OAS-regattaer i jolleklassene - bortsett fra Optimistklassene.

 
Feva sjefen har følgende svar:Zoomene våre gjorde et meget bra Kretsmesterskap (som for øvrig var lik Askeroptimisten), dog ikke i eldste klasse, der var vi ikke representert. I yngste klasse fikk vi derimot følgende flotte plasseringer: 1: Anne Marie Enger, 2: Birk Kvitrud Haugstad, 4: Sophie Danielsen, 7: Ingrid Fejerskov, 8: Gunhild Johansen, 10: Sunniva Risan og 11: Brage Berven. PS jeg synes egentlig det er litt kjedelig med oppgaver hvor ingen (meg selv inkludert) egentlig husker svaret, men alle kan finne det på nett med et par museklikk.
Frk Formann svarer: Du var nok litt rask her og raste rett i fella. Første regel er å lese oppgaven! Du nevner resultatlisten for Askeroptimisten, men det ble det ikke spurt om, KM har helt egne lister :-) Hvis det kan være noen trøst gjorde Anonym Blondine samme blunder!
 

2. Sprøytredaktøren: Finn Jakob Enger er klassekapteinen som med stor entusiasme fikk fart på Zoom8 miljøet i Asker etter en liten downperiode
Fevasjefen:Vår alltid like engasjerte klassekaptein for Zoom 8 er også kjent som en av våre 6 Rådmenn. Ikke bare er han engasjert på Tangen om sommeren, han dukker jaggu meg opp med samme iver i Vardåsen om vinteren.
 X-Zoomer'n tillegger: Årets ivrige klassekaptein har vært faren til en av de flinke og ivrige zoom8-seilerne i klubben, nemlig kretsmester Anne Marie Engers far. Han har også laget en egen gruppe på facebook for Askers Zoom8-seilere! .

  

3. X-Zoomern svarer videre: Bildet viser min (til tider veldig irriterende :-) ) lillebror Ludvig Wiik-Hansen Bjerkåsholmen. Han må jo kullseile eller falle ut av båten hver gang han seiler :-) 

Ludvigs mor skriver: Det var min skyld at ristroppen gikk ut. Jeg hadde justert ristroppen men den hadde ikke låst seg. Det var første tur med ny båt og det var jeg tok blinkskuddet :)
Fevasjefen: Bildet viser en fantastisk fyr, litt rappkjefta og lett sjøsjuk, men Zoom seiler, nei det er han ikke lenger, det er helt utdaterte opplysninger. Ludvig er nå RS Feva skipper, også kjent som Capt. Ludde på NOR 3265 sammen med gasten Martin Leinum.

Anonym Blondine legger til følgende: Ludde, er en hysterisk morsom 14/15-åring. Bildet føyer seg bare inn! Ludde kan underholde både gamle og unge med sine røverhistorier og vitser. Ludde er interessert og habil seiler. Så interessert var han sommeren 2010 at han på eget initiativ spurte om det var mulig å få seile på ungdomsbåten Glory days. En slik innstilling, motivasjon og et slikt pågangsmot kunne heldigvis ikke en høy og mørk Captein Pål si nei til, og det fikk vi alle etter hvert stor glede av. Ludde hadde alltid en morsom kommentar, men hans humør ble kanskje aller mest synlig da båtene lå som sild i tønne i vindstilla, motstrømmen og (sikkert også) regnet i Drøbaksundet. Ungdomstroppen hadde trukket under dekk, og det kom svært så høylytte og hyppige latterbrøl fra troppen som ble underholdt av Ludde. Herlig!! Latter var definitivt ikke noe som kom fra noen av de andre båtene i Drøbaksundet denne kvelden, for det var nok mest frustrert små- eller storbanning eller resignerte grynt å høre........

 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits