Julequiz 12. desember


Som bildet antyder, dreier deg seg om Optimister i dag. Optimisten er vel den mest populære og anvendte rekrutteringsbåten på hele kloden. Det er knallhardt i toppen og det er en stor bragd å kvalifisere seg til deltagelse i internasjonale mesterskap i denne klassen. Vi har heldigvis en hel haug med Optimister i Asker og mange av de som seiler dem er utrolig gode. En var så god at han kvalifiserte seg til Optimist EM i år.

 

1. Hvem var det og hva ble resultatet?

 

Apropos Optimist - hvert år arrangerer vi den etter hvert så tradisjonsrike Askeroptimisten som ikke bare er for optimister, men for alle de mest aktive jolleklassene. I år samlet denne jollemønstringen nærmere 170 seilere.

 

2. Hvem var regattasjef og hvem var arrangementsansvarlig for denne regattaen i år? 

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 11. desember:    

1. Her skulle vi naturligvis fram til Stein Anders Sundby som har satt i gang en rekke aktiviteter for både nybegynnere og viderekomne.  Han er også klassekaptein for gruppen, en oppgave han gjør med glans!

Fevasjefen skriver: Stein Anders har tatt et meget bra initiativ for å blåse liv i brettmiljøet igjen. Vi ønsker alle som bidrar til å øke bredden i seilmiljøet hjertelig velkommen selv om vi på en måte rekrutterer fra samme basen. Jo flere som seiler, jo bedre, samme hva de seiler.

2.  I sommer begynte Brage S. Wiik-Hansen å seile brett, etter mange år med både Optimist og Laser i klubben og flere gode resultater på merittlisten.  X-Zoom seiler nevner feks Gull i Lag-NM i Optimist i 2006 hvor også hun var med på laget.

Fevasjefen føyer til; Brage Wiik-Hansen begynte på NTG, fikk seg kjæreste som seilte brett, og vips så skulle han seile brett han også. To lasere ble solgt og mor Ellens bil fikk igjen garasjeplassen sin. Det betyr at han er kjærringstyrt han også, som oss andre. Mye tyder på at det var en blondine, for de skal jo få skylden for alt, men det vet jeg lite om. Det er grenser for hvilken informasjon man kan få gjennom en tur til frisøren.
 
3. Brettseiling har vært OL-gren første gang i 1984 i brettypen Windglider.  Kvinner seilte i egen klasse fra 1992

 

Bemerknnger fra Sprøyt redaktøren: Du glemte å nevne Thomas Føyen blant verdensmestrene dine. Han vant Mistral lettvekt. Håkon Nissen-Lie ble mester i tungvekt, men han var vel ikke medlem av Asker - eller?
FrkFormann svarer: Jeg plutselig veldig usikker når det gjelder Håkon NL. Familien NL har alltid vært en KNS-familie, men jeg mener Håkon seilte for Asker en periode allikevel. Men jeg er 100% sikker på at Thomas Føyen var Asker medlem da han vant tittelen sin iallefall!
Forøvrig var det ingen som falt for fristelsen å prøve å identifisere noen av personene på bildet. Litt skuffende selvsagt, da bla en meget ung Frk. Formann var blandt strandsitterne.

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits