Julequiz 14. desember


Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) arrangerte for syvende året på rad kampanjen *Klubben i mitt hjerte* i samarbeide med Norsk Tipping, P4 og Dagbladet i november. Vi sanket en del "hjerter*, men desverre ikke nok til å få noen ekstra midler. Vi får mobilisere sterkere neste år!

 1. Hvor mange *hjerter* samlet Asker seilforening i år under kampanjen *stem på klubben i ditt hjerte*?

2. Hvilken plass kom vi på av alle idrettslagene i fylket?  (I gruppe: spesialidrettslag over 100 medlemmer)

3. Og hvilken plass fikk vi blant seilforeningene?

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 


Løsning 13. desember:       

  1. 63 båter deltok i årets Oslofjorden Rundt, (ref Sprøyt i Seilmagasinet 06/10), men alle svar mellom 60 og 65 båter er godkjent.

Capt. Pål svarer: Oslofjorden rundt burde jo være plankekjøring, men jeg er redd dette blir for teknisk og detaljert til å besvare rett uten å søke litt på weben. Den gode nyheten er jo at www.asker-seilforening.no er et fantastisk lager av nyttig informasjon, så vi skal nok finne det meste. Det korte svaret er imidlertid at det var med en båt for lite, nemlig Glory Days. Håper å stille sterkere neste år.
Det var påmeldt 65 båter totalt. Av disse var det så vidt jeg kunne se bare en programhelt som ikke møtte til start noen gang og fikk notert DNS eller DNC i begge seilaser. Båtens navn var Yoga, men ettersom jeg ikke driver personsjikane, i alle fall ikke overfor Askerseilere, så skal jeg la være å nevne skipperens navn.

 

Frk Formann svarer: YOGA (Hanse 54') var dessverre så uheldige at de røk forstaget rett før start på fredagen. I og med at ingen ombord der heter Harald var det ikke så lett å få nytt forstag i full fart. Hadde en slik rigg latt seg fikse på et vips hadde de garantert stillt til start lørdagen, da hverken YOGA's skipper (Jon Storli) eller den trofaste gasten (Henrik Nore) på noen som helst måte er kjent for å være programhelter.

 

Anonym blondine har valgt å tolke spørsmålet annerledes og svarer: Det var 287 lykkelige seilere med i Oslofjorden rundt. Frk Formann synes det var et veldig bra svar!

Sprøytredaktøren setter Frk Formann på plass:  Hva mener frk. formann egentlig med unike deltagere.  Er ikke alle deltagere i Oslofjorden Rundt enestående. Eller er de kanskje sjeldne. Eller mener hun hvor mange det finnes bare et eneste eksemplar av. Mener hun antall båter eller antall seilere. Jeg tror selv ikke den unike Frk. Formann har oversikt over hvor mange enestående seilere som deltok i Oslofjorden Rundt. Ble noen klonet?

Det enkle svaret er drøyt 60 båter. Mer eksakt blir det vanskeligere. Det var båter som seilte doublehanded fredag og med fullt mannskap på lørdag. Var de unike begge dager? Og det var båter som seilte doublehanded fredag, men som ikke dukket opp lørdag. De må nå iallfall betegnes som sjeldne.Dessuten var det noen båter som var påmeldt som ikke startet. Eller som bare startet en av de to dagene de var påmeldt.

En unik oppsummering kommer til 14 båter som seilte doublehanded fredag og lørdag,  2 båter seilte doublehanded fredag. men stilte ikke til noe lørdag. Lørdag startet 14 båter i LYS tom 1,19 (1 påmeldt startet ikke). 16 båter stilte i LYS 1,20-1,19 (2 båter konkurrerte ikke). 15 båter stilte i LYS fom 1.30.

Dette skulle da gi 61 unike deltagende båter.


 2. Det var Tore Kandahl i sin Landmark 43  *DESTIN* som ble den mestvinnende båten. Han vant både største shorthandklasse fredag, lørdagens seilas med fullt mannskap, og ble dessuten best uansett LYS tall lørdag. . Flere trodde det var *JOKERMAN* med Per Ottar Skaaret og Finn Robsahm som var de grådigste premiesankerne, men de tok med seg den største premien iallefall.

 

Capt Pål utfyller: Jeg synes ikke det er opplagt hvem som var *mestvinnende* båt i en regatta med så mye rare og uoversiktlige klasseinndelinger. Optimila vant den lille shorthandklassen ved å bli nr 1 fredag og nr 2 lørdag ifølge sammenlagtlisten for shorthand liten klasse. Men ser du på den lille shorthandklassen fredag isolert sett så vant de likevel ikke, men ble slått av Jambo og begge seilte i den mellomste shorthandklassen. Jambo på sin side vant likevel ikke den mellomste shorthandklassen fredag hvis du ser på sammenlagtlisten, for på sammenlagtlisten er det ikke noen *mellomste* shorthandklasse. De ble derimot nr 4 den store shorthandklassen, altså samtidig som de vant den *mellomste* etter fredagslisten. Rangeringen er med andre ord det komplette kaos da klassegrensene forskyves fra dag til dag, og fra enkeltdager til sammenlagt. Den eneste båten som står med to *seiere* er Destin som vant den store shorthandklassen fredag og også vant den store ordinære LYS klassen lørdag. Så det er nok Destin du tenker på. Men jeg forstår overhodet ikke hvordan Destin kan ha vunnet noe som helst i shorthandklassen som gikk over to dager?  De stå jo med en 1. plass fredag og en DNC i shorthandklassen lørdag. Hvordan det kan holde til seier skjønner ikke jeg. For øvrig savner jeg resultatliste og premiering for shorthandklassen lørdag isolert. Hvis man da hadde delt inn i tilstrekkelig mang klasser så hadde alle blitt vinnere. 
Nei, hvis man rydder opp litt i klasser og opplegg til neste år så tipper jeg deltakelsen øker. Sjansen for at Glory Days stiller øker i alle fall. La shorthand være shorthand og fullt mannskap være fullt mannskap, la klasseinndelingen være lik begge dager og la premieringen gå til de som var best begge dager sett i sammenheng. Om du velger å melde deg på i shorthand og seile fredag kveld samtidig som du vil seile med fullt mannskap på lørdag så får du finne deg i å få en DNS på shorthandlisten på lørdag og sånn sett falle igjennom på premielisten i shorthandklassen.


Frk Formann svarer: Les Sprøyt i Seilmagasinet 06/10.
Det kan nok være både de som er enige og uenige med deg vedr klasseinndelinger, antall etc. Beste måten å få dette så ryddig du ønsker deg er å bli med i Oslofjorden Rundt komiteen i forkant av regattaen for 2011. Da vil det kunne være muligheter for at dine synspunkter blir tatt til følge.

 Anonym blondine: Per Ottar Skaaret og Finn Robsahm i JOKERMAN vant doublehanded LYS f.o.m. 1,28 sammenlagt fredag og lørdag. De ble med det mestvinnende og kunne reise hjem med den aller største premien. Heldiggrisene!!
Team OPTIMILA med de habile seilerne og gladguttene Simen Løvgren og driftskoordinatoren og lekkerbisken Pål Terje Christensen,  vant sammenlagt doublehanded i minste LYS klasse med seier fredag og 2. plass lørdag.
Om jeg må få være helt ærlig, så mener jeg bestemt å huske at disse to seileene på fredag spiste svært så ubeskjedent av grillmaten den sjarmerende, veltrente og alltid like humørfylte og omtenksomme grillsjefen Trond "lekkerbisken" Hamre disket opp med. Et spørsmål tusenvis av mennesker har silt seg i tiden som har gått fra Team Optimila oppnådde 2. plassen på lørdagens seilas, er om det rett og slett kan ha blitt FOR mye grillmat som resulterte i at seieren glapp på lørdag ????
Forøvrig vil jeg nevne at Team DESTIN vant doublehanded største LYS klasse fredag og med fullt mannskap lørdag.
Torgeir Steen Askvig i JAMBO vant klasse doubleehanded i mellomste LYS klasse fredag

Frk Formann svarer: Du har helt rett i at JOKERMAN gutta er noen heldiggriser da de tok med seg den største premien hjem, men de ble av den grunn ikke de mestvinnende. Du har også rett i at Pål Terje og grillsjefen Trond er noen lekkerbiskner, men vi er mange som mener at det er i høyeste grad Simen også. Hypotesen om at FOR mye grillmat kan være årsaken til at de snøt seg selv for seieren lørdag er kanskje i feteste laget?  :-)


.

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits