Julequiz 17. desember

 
Bildet viser to veldig glade jenter som vant NM Gull i 29' og kongepokal. Disse flotte, dyktige seilerjentene heter Ane Gundersen og Helene Næss og er IKKE fra Asker seilforening, men derimot KNS. Vi har heldigvis svært mange flinke og vakre Asker jenter også og et par av dem imponerte noe voldsomt i sommer. Dagens spørsmål er:

Hvilke to Askerjenter var nære på å ta medalje i to forskjellige internasjonale mesterskap i år?

Hvordan mesterskap var dette og hvilke plasser endte de tilslutt på?

Foto: SEILmagasinet

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

Løsning 16. desember:  

X-Zoomen svarer helt riktig:     

1) I år tror jeg det var Dag Skarsgård og *Kristin* som ble beste Askerbåt overall med 2. plasse i sin klasse (225 startende) og 4. plass overall. Anonym blondine tillegger: Søsterbåten DESTIN med Tore Kandahl ved roret fulgte glimrende opp med en 3. plass i klassen og 7. overall.

Også Simen Løvgren og Pål Terje Christensen i *Optimila* gjorde det bra, de vant shorthandedklassen LYS<1,29. Vår velkjente blondine vil også gjerne ha med at Pål Stiansen seilte inn til en fin-fin 4. plass i shorthand klasse B med sin GLORY  DAYS.
Sprøytredaktøren tippet at Frk. Formann var en god kandidat til å vinne festen, men dessverre kom jeg langt ned på resultatlista der. Skal imidlertid love å prøve å vinne neste gang!

 
2) Løvgren og Christensen gjorde det bra i Hollenderen og, men denne gangen ble de nr. 2. Tommy Bergmann derimot vant sin klasse (LYS 1,26-1,30). Dermed var det kanskje han som var beste Asker-seiler overall, og dette var jo også den største klassen. Men det skal sies at om man ser på tiden de seilte, både den *riktige* og den korrigerte, så seilte Optimila raskere enn Luringen. (Frk Fomann henviser til Capt Pål redegjørelse vedr dette)

Capt Pål svarer: Sliter her da resultatlisten ikke lenger er tilgjengelig på Seilmagasinet.no, men jeg skyter fra Hofta. Dette burde jeg jo huske siden jeg var der og seilte selv. Det eneste som er helt sikkert er at jeg ikke var best. Jeg vet at Simen og Påler'n i Optimila gjorde det bra i Shorthand, men det er vel ikke det vi er ute etter når vi snakker overallplassering.  Beste Askerseiler overall var nok et æresmedlem bosatt på Skaugum som var føst i mål, og subbet med seg det meste av premiebordet i ORC klassen. Han var nok også godt hjulpet av Askerseiler Hans Petter Jensen selv om båten, Fram XVI representerer KNS. Beste Askerbåt overall etter LYS har jeg ikke peiling på, men har vel gode odds om jeg tipper Tommy Klassisk Bergmann og hans besetning i Luring. Det ville ikke vært første, og neppe siste gang Klassisk forsynte seg grovt av premiebordet. Hvis du vil så kan jeg heller svare på hvem som var beste Askerbåt i 2005, det er mye morsommere.
Frk Formann legger til: Det er fremdeles mulig bruke foreningens egne nettsider under nyheter for årets beste Skagenprestasjoner gjort av Askerseilere. Jeg ble også litt skuffet over deg siden jeg hadde forventet at du skulle utbrodere hvem som vant Skagen i 2005. Det ligner da virkelig ikke deg å være så beskjeden -er du syk?

2.       Hvem som vant Hollænderen er i utgangspunktet et vanskelig spørsmål. I Hollændern er det flere banealternativer avh av båtstørrelse, det er både entype, LYS, ORC og skøyter, så det er ikke lett å vurdere dette opp mot hverandre. Jeg tror likevel det koker ned til noen få som må vurderes.

a.       Luringen vant LYS 1,26-1,30 (med knapp margin på ca 2 minutt til Carasmellen som ble 2 i den klassen). Luringen var så vidt jeg kan se også nr 3 overall på LYS på den lengste banen. De som var bedre overall i LYS var Magic som representerer Soon og Tekonova/Albatross som representerer GKSS. Magic er en båt som til tider har vært observert på Tangen, så der kan det være Askerseilere om bord uten at jeg kjenner til det. I Tkonova tviler jeg på om det finnes Askerseilere.

b.      I ORC vant Lexington, en X-41 som representerer KNS. 50% eier av båten, og sannsynligvis blant besetningen i Hollændern er Thomas Føyen. Hvis Cato Hjelm (som har utvandret til Drøbak) skal regnes som Asker-seiler, så skal vi regne med Thomas også selv om det står KNS på båten hans. Men hvor bra var egentlig prestasjonen. Jo hvis vi regner om deres seiltidtil korrigert tid på LYS så er de 7 min 5 sek bak Luringen.  Frk Formann tilføyer at Cato Hjelm er medlem av Asker, det er dessverre ikke Thomas Føyen lenger.

c.       Optimila ble nr 2 i shorthand LYS, med en korrigert tid som var temmelig nøyaktig 3 timer bedre enn Luringen. Dette kan ha sin bakgrunn i at de hadde vesentlig forskjellig starttid (shorthand starter etpar timer før), noe som kan bety vesentlig forskjellige forhold. De kan også ha seilt en kortere bane, uten at jeg kjenner til det. Jeg tivler imidlertid på om Optimila har seilt 3 timer ?bedre? enn Luringen.

Basert på dette velger jeg å vurdere Luringen med Tommy Klassisk Bergmann og hans besetning til beste Askerbåt og Askerseilere i Hollænderseilasen 2010. Svar avgitt.

Resultatlisteekspert og Sprøytredaktøren bekrefter: Veteranen Tommy Bergmann var beste Askerseiler overall med 4. plass av 270 startende båter. Den 71-år gamle luringen vant forøvrig sin klasse foran en annen Askerseiler - Calle Andersen

  

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits