Julequiz 16. desember


Det er deilig å være norsk i Danmark, og spesielt herlig kjennes det å få landkjenning på f.eks vippefyret og Grenen under de siste nautiske milene av Helly Hansen Skagen seilas. Denne utrolig populære regattaen har Bærum Seilforening med glans arrangert i Kr. Himmelfartshelgen de siste 15 årene.
Mønstringen er stor og regattaen morsom, men noen timer på natten kan oppleves som temmelig kjølig. Det er vel ikke brått sikkert at absolutt alle hadde frosset seg gjennom seilasen om ikke målet hadde vært Skagen by med sin gode stemning og ulike festligheter inkl. både *den lille* og *den store* med gode seilerkompiser.
Asker har tradisjon for å være representert  med mange deltagende båter i de fleste klasser fra tur til racing. Jeg skal ikke spørre om hvem som vant festen for den lista hadde blitt alt for omfattende, men: 

 

  

 

1. Hvem var beste Asker seiler/båt overall i årets Helly Hansen Skagen?

 

 

Hver år, siste helg i august er det klart for Hollenderseilasen. Den blir alltid like flott arrangert av Soon Seilforening og KNS i samarbeid med Norsk Havseiler- og Krysserklubb. Mange båter med ivrige og dyktige Asker seilere er med der også.

 

 

2. Hvem var beste Asker seiler/båt overall i årets Hollender seilas?

 

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

 

Løsning 15. desember:       

I år fikk Asker-seilere NM-medaljer i Andunge, Drake, Laser Standard, ORCi, Melges og 11mOD

ANDUNGE: Gull til Lasse Naumann og Einar Gløersen, sølv til Erling Landsverk og Johannes Landsverk, mens Preben Wang og Alexandra Wang tok bronsen.
DRAKE ble vinnerne et Asker/KNS lag med Eivind Melleby, Vidar Hansson og Eirik Folkeson Jensen.
LASER STANDARD: Kristian Ruth vant sølv. 

 

Som gaster i båter som representerte andre foreninger tok Askerseilere ytterligere NM medaljer i:
MELGES:  KNS som gikk av med seieren, men der var det med en god seiler fra Asker også, nemlig Taja Zaikova. 
ORCi NM:  Einar Astrup var med i gullbåten *Ille Moro* fra Bundefjorden, samt i bronsebåten til KNS hadde også en Asker-seiler sneket seg med, nemlig Pål Stiansen.
11mOD:  Cato Hjelm var med som mannskap  i bronsebåten fra Drøbakssund. (Catos bronse var det ingen som hadde fått med seg!)

 

X-Zoomen innrømmer at hun er nyskjerrig på hva som ble sensuert bort i gårsdagens svar, men det må hun dessverre fortsette å være :-)

 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits