Julequiz 18. desember


Jeg tar opp tråden fra i går og fortsetter med Askerseileres deltagelse i internasjonale mesterskap. Det er gøy å følge ivrige seilere som reiser langt avgårde for å møte seilere til dyst på et helt annet kontinent. Dette lekre bildet som heter *Regatta* av Raoul Dufy er kun ment som illustrasjon da dagens lille nøtt er:

 

Asker var representert i Det Nord Amerikanske mesterskapet i år.
Hvem deltok fra Asker, i hvilken klasse og hva ble resultatet?

  

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 17. desember:       

X-Zoomern hadde nok en gang en fyldig fasit: Både Anniken Holst Bjørnstad og Tiril Bue gjorde det veldig bra internasjonalt i år, men det holdt desverre ikke til medaljer. Anniken deltok i JuniorNordisk i Optimist som gikk av stabelen i Finland. Etter seks seilaser lå hun på en 3. plass, men en 60.(!) i syvende seilas ødela for medalje mulighetene hennes, selv om hun fikk en 16. plass i siste seilas. Anniken hadde til slutt denne serien: 4-23-2-25-3-60-19. Det gjorde at hun endte på en 5.plass totalt.

 
I sommer deltok Tiril i Junior-VM i Laser Radial i Skottland. I kvalifiseringsseilasene seilte hun bra og lå på 3-4. plass hele tiden. Dette førte til at Tiril fikk seilie gullfinalen. I de to første finaleseilasene ble hun 18 og 19, litt dårligere enn i kvalifiseringsseilasene, men så var det jo de alle beste hun seilte mot nå også da. Desverre fikk Tiril et Svart flagg siste dagen (og en 14. plass) og kunne bare stryke en finaleseilas som gjorde at 19.plassen fra finalen ble tellende og hun strøyk en 5. plass fra kvalifiseringen. Dermed endte hun på en 6. plass med serien: 3-4-4-3-2-(5)-5-18-19-14-(BDF). Hun hadde forøvrig like mange poeng som 5.plassen og var bare 4 poeng bak 4.plassen.

 

Anonym blondine: Jeg er ikke kjent med hva Frk. Formann (les: Mao) legger i internasjonale mesterskap, men da det var 7 svenske andungeseilere fordelt på 3 båter under Andunge NM på hjemmebane i Asker i august 2010, tenker jeg at det helt klart er et internasjonalt mesterskap. Under dette mesterskapet vil jeg trekke frem at det ikke var så mange rene jentelag, og definitivt ikke noe annet jentelag med (kun) to blonde rorkvinner ombord.  Blondinene, som stadig trodde de kjempet HELT i tetskiktet i denne stadig mer internasjonale klassen, seilte en jevn serie. I en av seilasene kunne de like godt ha vunnet seilasen, ja vel og merke om de hadde snudd resultatlisten opp ned, men det er kanskje ikke så veldig vanlig så langt nord i europa enda??
Uansett, jeg synes den subjektive opplevelsen av å være skremmende nære på å ta medalje i en utrolig internasjonal klasse og miljø bør tillegges tilnærmet like stor vekt som den faktiske 14. plassen som denne ikke alltid like muntre duoen seilte seg inn til. Helt  til sist kan det nevnes at en av blondinene under veis i mesterskapet truet med å gå planken, og kanskje enda verre, aldri mer å seile NM i denne stadig mer internasjonale klassen. Det ryktes at den andre blondinen satser på at den sistnevnte trusselen blir glemt i løpet av den kommende romjulsfeiringen, slik at Frk. Formann ikke står i fare for å være eneste rene jentelag fra Asker under NM 2011.


 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits