Julequiz 20. desember

 


Vår suverent beste jolleseiler Kristian Ruth som satser på OL 2012, har slitt med litt sykdom og hatt en litt lunken sesong i forhold til tidligere år. Kristian har på ingen måte mistet motet og har nå i november/desember vært på en 6 ukers treningopphold i Australia. Asker Seilforening har stor tro på at Kristian greier å nå målene sine og er sikre på at 2011 blir en opptur!

 

 

Hvordan båt seiler han og hvilken plass fikk han i årets NM?

 

 

Hva er hans beste plassering på verdensrankingen noensinne?

  

Bildet av den seilende Kristian er rappa fra Facebooksiden hans, bildet er fra *Volvo Cars Sailing*

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 19. desember:       

X-zoomer skriver: Asker har hatt fire Fevaer til nå, men på onsdag ble det hentet to nye. Det betyr at vi nå har 6 båter, så nå får enda flere muligheten til å være med å seile denne utrolig morsomme tomannsjollen.

De som har deltatt mest i tirsdagsregattaer er Stian Løcha Eine & Jens Bjørnstad og Edvard Stiansen & Sindre Ekern som ble hhv nr 1 og 2 totalt. De hadde alle fire vært med og seilt 12 tirsdager. Rett bak, med 10 seilaser var Peder Stiansen og Alexander Langfeldt. Også Martin Leinum og Ludde a.k.a. Ludvig Bjerkåsholmen deltok på en del tirsdagsregattaer.
Fevamamma tilføyer: Morten Bjerkåsholmen og Pål Stiansen har også stilt opp som mannskap. Pål er en kjempe pådriver og trener :) 

 

Anonym Blondine:Så til den mer krevende oppgaven. Det som er sikkert er at dette spørsmålet ikke kan besvares uten å nevne flere fra The Fabulous Sailing Family........
Ut fra resultatlisten for 2010 er det lett å tenke at det er like stor entusiasme å spre hos NOR 3251 Stian Løcha Eine/Jens Bjørnstad og NOR 3237 Edvard Stiansen/Sindre Ekern, og at NOR 3269 Peder Stiansen/Alexander Langfeldt følger hakk i hel.  Ved også å se på resultatene fra 2009, blir det klart at det er NOR 3237 Edvard Stiansen/Sindre Ekern som har vært de mest aktive i forhold til deltakelse i tirsdagsregattaene. Hurra for Edvard og Sindre!!  (Frk Formann tilllegger: Og hurra for Stian og Jens også - som var nøyaktig like aktive! )

I en del tilfeller er det åpenbart at ekte engasjement og seilgleden går i arv fra foreldre til barn, og det kan se ut til å være tilfellet i The Fabulous Sailing Family. I denne familien er både Captein Høy og Mørk, Frua med lua og begge barna, Edvard og Peder mer glad i sjøen og i seiling enn en gjennomsnittlig seiler. For utenforstående er kanskje dette engasjementet aller mest synlig i møte med en glødende Captein høy og mørk, som har en utrolig aktiv tilstedeværelse og ekte engasjement både når han seiler selv, men også når han følger opp andre, slik han som klassekaptein gjør med RS Feva seilerne. Det ryktes at det er vanskelig å se hvem som koser seg mest der ute på fjorden - Klassekapteinen som kommer med råd og vink i en eller annen motorisert farkost, eller seilerne ombord i Fevaene.
Det blir enda vanskeligere å vurdere hvem som koser seg mest om situasjonen er slik at det blåser en del, en av Fevaene mangler mannskap og Pål stiller som reserve. Da sier ryktene at klassekapteinens forfengelighet viker til fordel for komfort i form av en utrangert våtdrakt med mer eller mindre passende snitt, som mer eller mindre fremhever klassekapteinens mandighet og som har et mer eller mindre appellerende utseende. Uansett bekledning så sier ryktene videre at humør og engasjement når et slags maksimum når startskuddet for Fevaklassen går og båten planer over startlinjen. At den engasjerte capteinens kroppsstørrelse muligens kan være til hinder for å holde toppfarten oppe også etter runding av kryssmerket,  er med på å bidra til utjevning av den fordelen det kan være å ha en slik engasjert og leken og samtidig erfaren seiler ombord.

Alle de ulike klassene i Asker Seilforeningen er heldige som har engasjerte klassekapteiner, og RS Feva er intet unntak. Jeg tenker at klassekapteinen i Feva har vært og er en sterk bidragsyter til en økt interesse og oppmerksomhet om RS Feva, samtidig som klassekapteinen legger til rette for- og bidrar til et godt miljø og til at unge seilere får utvikle seg både seilmessig og personlig innenfor trygge og samtidig morsomme rammer. Flott, ikke sant?

 

Sprøytredaktøren:De mest aktive: Stian Løcka Eine og Jens Bjørnstad som noterte seg for deltagelse i 12 tirsdagsregattaer, vant 5 av dem og ble best sammenlagt. Like mange regattaer hadde Edvard Stiansen og Sindre Ekern, vant fire og ble nr. 2 sammenlagt

Ikke mye dårligere var  Peder Stiansen og Alexander Langfeldt med 10 regattaer. Vant også 4 regattaer. Da tar vi like gjerne med den fjerde båten med Martin Leinum og Ludvig Bjerkåsholmen med 8 starter.

Det viser at aktiviteten har vært meget god. Sikkert takket være den høye mørke treneren.
Og hvem melder seg til å bemanne de to nye båtene neste år?
 
Her er foreningens to nye RS Fevaer, velvillig hentet av fam. Stiansen og Bjerkåsholmen. De er satt trygt til vinterlagring inne i båthallen i påvente av en ny sesong som kun er noen få måneder unna!

Capt Pål kommer med en liten korrigering til gårsdagens fasit. Resultatlisten viser jo bare hvor mange ganger de respektive båtene har fullført en tellende tirsdagsregatta. Den sier ikke noe om fremmøte de gangene det har vært avlyst, og heller ikke noe om hvem som faktisk har vært tilstede. I en tomannsbåt hvor vi av og til må improvisere litt når det dukker opp en av to seilere som hører hjemme i en båt så har ikke nødvendigvis begge seilerne som står oppført i båten like mange fremmøter. Når rett skal være rett, og æres den som æres bør så er antall fremmøter på tirsdagsregattaer som følger:Stian, Jens og Sindre 14 (av 16 mulige)

Edvard 13

Peder 12

Martin 10

Alexander 8

Ludde 6For øvrig så velger jeg å oppfatte bemerkninger fra anonym Blondine om meg i tettsittende smekker og lekker våtdrakt som et utilslørt kompliment. Jeg tør ikke tenke på hva hun drømmer om mens vi andre går våre nattevakter....


Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits