Julequiz 21. desember


De siste årene har det vært tradisjon å ha en ex-formannsfest i foreningen. På høstparten samles tidligere formenn, samt at nåværende formann er med som *trainee*.  Foreningen har hatt 18 formenn, men ikke alle er lenger i blandt oss. Asker seilforenings stifter og første formann Mattis (Jan Mathiesen)  en av dem. Han døde i 2005 nær 85 år gammel. Han kunne med sine morsomme historer fra alle sine år som formann garantert vært en hyggelig bidragsyter til den gode stemningen.

 

 

Bildet viser dagens og 7 av foreningens tidligere formenn på årets ex-formanns fest.

I dag er det enkelt, du får 1/2 poeng for hver person du kan både fornavn og etternavn på!

 

 Foto: Terje Gustavsen

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 20. desember:       

Anonym Høy og Mørk svarer: Kristian Ruth seiler som de fleste vet Laser, og selv om han har vært Norges ledende Laserseiler de siste årene så måtte han i NM i år se seg slått av jyplingen Mattias Molatt. Så svaret er altså et forsmedelig sølv til Kristian i årets NM.

 Kristians beste plassering på verdensrankingen er nr 8. I dag er han nr 51, men i løpet av 2011 er jeg sikker på at vi får se at Kristian klatrer bratt oppover tilbake til toppen igjen.

 Et tillegg til 19. desembers svar må presenteres. Det kan virke som hjemmenettverket til Fevasjefen drives med manuell håndsveiv, da svaret brukte 22,5 timer å forflytte seg langs linjene fra Trosvikodden til Vettre:

 Denne burde jeg klare uten hjelpemidler, spørsmålet er om jeg er inhabil.

 1.      Seilforeningen eier 6 Fevaer. Vi har hatt 4 gjennom to sesonger, og de siste to var jeg egenhendig og hentet på Moss Havn med god hjelp fra fam Bjerkåsholmen, sist onsdag kveld. De to sist ankomne ligger fortsatt pakket i plastembalasjen i bunkeren på Tangen.

2.       Jeg vil faktisk trekke frem hele 7 seilere blant de ivrigste for her er det jevnt:

a.       Jens Bjørnstad, Stian Løcka Eine, Sindre Ekern og Edvard Stiansen har alle 12 tellende resultater

b.      Hakk i hæl følger lillebror Peder Stiansen med makker Alexander Langfeldt med 10 tellende resultater. De falt litt av da forhåndstreningen for alpinsesongen begynte i høst, men har pustet de to tetbåtene i nakken hele veien.

c.       Jeg vil også trekke frem Martin Leinum som har 8 tellende resultater. Til tross for at han mistet sin makker etter vårsesongen. Før ferien var makker?n Kristian Carlstedt og etter ferien var det Ludvig Bjerkåsholmen.

d.      Men aller mes tilstede på Fevabanen har undertegnede vært. Jeg har vel trukket inn vikar (frua med lua) en eller to ganger, men ellers har jeg sittet i min lille hvite RIB og observert hvem som har vært tilstede hver eneste gang.

 Vi i Fevaleiren håper og tror at vi vil se disse fire teamene sammen også neste år. De har etter hvert skaffet seg et flott fundament å bygge videre på, og til sommeren er de fleste av dem gamle nok til å delta i NM som vi tror blir et høydepunkt i sesongen. Takket være de to nye båtene så har vi likevel plass til noen nye seilere i gruppen. Ta kontakt på feva@asker-seilforening.no om du er mellom 10 og 15 år, har grunnleggende seilferdigheter på plass og har lyst til å seile sammen med en venn. Ta også kontakt om du ikke kan noenting, men har lyst til å seile 2-mannsjolle. Vi satser på å få i gang nybegynnerkurs hvis dere er mange nok som vil prøve.

 

Seilerhilsen

Fevasjef

 

 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits