Julequiz 23. desember


Asker Seilforening ble stiftet i 1932 av en håndfull guttunger i 11-12 års alderen. Medlemstallet økte jevnt og trutt frem til ca 1980. Etter det har medlemstallet holdt seg ganske stabilt mellom 1000 og 1100. Innbyggertallet i kommunen har økt med det dobbelte siden 80-tallet, men seilforeningen har ikke fått særlig flere medlemmer av den grunn. En årsak er nok at fritidstilbudet i Asker har mangedoblet seg tilsvarende og innbyggerne således har et utall av aktiviteter å velge mellom.

 

 

Hvor mange medlemmer hadde Asker Seilforening pr 1/1 2010, og hvor mange er i dag medlemmer i seilforeningens gruppe på Facebook?

 

 

Vi har fått en ny stor seilforeningsnabo i øst. Bærum og Vestfjorden seilforening slår seg formellt sammen fra nyttår. Hva skal denne *nye* foreningen hete og hvor mange medlemmer antar man at den kommer til å få? 

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no innen morgendagens quiz er publisert. Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! Om svarene er spesielt kreative kan det vanke ekstrapoeng! 

 

Løsning 22. desember:       

 Capt Paal svarer som vanlig meget fyldig og riktig:

1. Pallplasseringer i årets OAS Cup:

a. Laser

i. Gull Lars Reidulff

b. Laser Radial

i. Gull Tiril Hartvedt Bue

ii. Bronse Marthe Bjerkåsholmen (vi sier ikke noe om at det kun var tre båter i feltet i den ene seilasen hvor det var med Laser Radial seilere)

c. 29er

i. Bronse Bror Føyen With og Ludvig Lilleby Johansson

d. Optimist A

i. Gull Knut Reidulff

ii. Sølv Torstein Langan

Og da er det vel naturlig å kåre fam Reidulff til OAS cup vinnere i familieklassen.

Anonym Blondine tillegger: Klasse C  1. plass og gull: NOR 3352 Alex Franks- Penty Hurra!! Fevamamma legger til:  I optimist C 35 deltok ca stk. Askerseilere.2. OAS er i den heldige situasjon at de har en nylig avgått AS Formann som leder. Dette er en leder som i AS sammenheng satte varige spor etter seg i form av en stor og viktig utbygging av vårt anlegg på Tangen. Vi skal heller ikke glemme hans sportslige prestasjoner som kjølbåtseiler. Det begynte med et overraskende NM Gull i Andunge engang rundt 1980 da tre unge jyplinger banket den etablerte Andungeeliten, de samme jyplingene fulgte opp med en enda større sensasjon året etter da de banket den enda mer etablerte eliten i Yngling og ble Norgesmestre der. Karrieren toppet seg vel i 1992 da vår mann sammen med noen venner fra andre klubber reiste til Middelhavet og representerte Konge, Fedreland og Flaggets heder i de Olympiske Sommerleker i Barcelona. Så vidt jeg husker holdt dette til en 8. plass. Senere har han hatt klippekort på en pallplass i NM i 11MOD. For dette er han allerede hedret med laubærkransen rundt foreningens jakkemerke og dermed den stolte innehaver av foreningens høyeste utmerkelse, æresmedlemskapet. Og for den trege dommeren som ennå ikke har skjønt at jeg har skjønt det. Leder av OAS er Erling Landsværk.


X-Zoomen svarer

1) I Optimist A var det i år Knut Reidulff som vant og Torstein Langang ble nr 2. Torstein var en av de få som har deltatt på alle OAS-cupene i år. De andre Optimist A-seilerne i klubben har bare deltatt på 1-2 regattaer og er derfor litt lengre ned på listen med 54 seilere. Beste Askerseiler i Optimist B kom på en 10. plass, det var Casper Rosenberg Rynning. På sammenlagtlisten i zoom8-yngste er det mange Askerseilere, men desverre ingen på pallen. Blant de 17 deltakerne var det Ingrid Fejerskov som ble beste Askerseiler med sin 5. plass. I Europaklassen var det ingen deltakere fra Asker i år. I 29'er klassen ble Bror Føyen With og Ludvig Lilleby Johansson nr 3 totalt, bare ett poeng bak nr 2. I Laser Std vant Lars Reidulff, mens Tiril Bue vant Laser Radial og X-Zoomen ble nr 3.

2) Leder for OAS er Erling Landsværk, selvfølgelig fra Asker. Forøvrig er også nestlederen fra Asker, Merete Beyer.

 

Morgendagens spørsmål med gårsdagens svar vil bli publisert daglig normalt innen kl 09:00

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits