Julequiz 24. desember


Da er selveste julekvelden her og vi er ugjenkallig kommet til siste spørsmål i årets Julequiz. Det morsomste med julequizen for egen del har uten tvil vært å lese de kreative svarene. Premievinnerne samt løsning på dagens spørsmål vil bli avslørt en eller annen gang i løpet av  morgendagen.  Ønsker alle våre ivrige quizdeltakere, blogglesere, seilere, medlemmer og venner av Asker Seilforening en riktig GOD JUL!

 Dagens nøtt kan vaere litt vrien, men om man bruker hjernecellene skal det vaere mulig aa klare denne:

I år fikk en Asker seiler tildelt Norges Seilforbunds Bragd merke. Hva heter vedkommende og hvorfor fikk han dette?


NSFs BRAGDMERKE TILDELES AV NSFs STYRE TIL :
a. Norske utøvere blant de 6 beste i Olympiske leker og Paralympics
b. Vinnere av offisielle VM (i ISAF godkjente klasser).
c. Aktive seilere som styret mener er spesielt kvalifiserte.

 Bragd merket blir foroevrig utdelt aaret etter seileren gjorde seg fortjent til det.

 

Riktige svar sendes sirigull@online.no.  Kun riktige svar sendt denne adressen teller med i kampen om en plass på pallen! 

 

Løsning 23. desember:      
Capt Paal svarer ganske saa riktig: Jeg har ingen anelse om hvor mange medlemmer vi hadde 1.1.10, men utifra årsmeldingen for 2009 så hadde vi 1087 pr 31.12.09. Og ettersom folk kanskje har andre ting å gjøre på nyttårsaften enn å melde seg inn og ut av seilforeninger så tipper jeg at antallet pr 1.1.10 var sånn omtrent i nærheten av 1087.  Sproytredaktoeren (og Frk Formann) er helt enig med Capt Paal: Det  ble neppe ble noen nyttaarsmedlemmer saa da er nok det tallet ogsaa gjeldende 1.1.2010. 


Anonym Blondine utfyller: (tall i parantes er for fjoraaret)

Senior
Pensjonist >67
Junior <25 år
Sum
Kvinner
139(132)
28 (16)
91 (91)
246 (239)
Menn
576 (606)
131 (100)
122 (131)
811 (837)
Sum
715 (738)
159 (116)
213 (222)
1087 (1076)

X-Zoomen: Ved årets begynnelse hadde foreningen 1087 medlemmer, av disse var 715 seniorer, 159 var pensjonister (over 67) og 213 av medlemmene var juniorer (under 25 år). På Facebook har foreningen usle 267 medlemmer.  Fevamamma er helt enig med X-Zoomen, det er naturligvis FrkFormann ogsaa :)


Capt Paal fortsetter: Og nå skal jeg imponere litt. Jeg har klart å logge meg på Fjøsveggen og kan konstatere at det er 267 medlemmer i AS gruppen der. Om jeg har klart å melde meg inn så jeg er en av dem er jeg litt mer usikker på.


Fra nyttår så slår våre to gode naboer i Øst seg sammen. Det er Bærum og Vestfjorden Seilforeninger som til sammen vil få ca like mange medlemmer som oss, dvs drøyt 1000. Hvor mange av disse som er blondiner sier imidlertid hverken Seilmagasinet.no eller Seilas.no noe om. Den nye babyen vil hete Bærum Seilforening, og bakgrunnen for sammenslåingen er at de sammen vil utvikle et stort seilsportanlegg på Snarøya ut mot Lysakerfjorden til erstatning for de noe trange anleggene de har hver for seg i dag. Hvem vet. Kanskje anlegget blir nesten like fint som vårt både mhp plass og nærhet til regattabanen. Hvem vet, men Lysakerfjorden, den må de dele med storebror i Øst, nemlig KNS.

Sproytredaktoeren utfyller: Den *nye* seilforeningen skal hete Baerums Seilforening med Vestfjorden
Seilforenings stiftelsesdato. Det vil si at den skal feire sitt 90 aars jubileum neste aar. Foreningen vil faa rundt 1000 medlemmer.

Sproytredaktoeren har ogsaa foelgende kommentar til gaarsdagens loesning: Jeg tror nok anonym blondine er litt for blond. Klasse Optimist C rangeres ikke. Alex Franks-Penty er bare foerst i alfabetet.

Frk Formann sier seg saa veldig enig med den skarpsynte redaktoer!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits