Frk Formann takker av

 
I går var det ugjenkallelig slutt. På årsmøtet tok Egil Magne Haugstad over formannsklubba og jeg ble overført til Rådet.

 

Kvelden var virkelig vemodig. Jeg har vært foreningens første kvinnlige formann/leder og jeg har trolig også vært den første som åpenlyst har felt tårer på årsmøtet. Foreningen har vært tett under huden min i 4 år og det var rart å forlate klubbhuset uten hovedansvar for foreningens ve & vel. 


Tusen takk for tilliten dere har vist meg ved å få anledning til å styre verdens beste seilforening,  -det er helt utrolig at dere torde!  Jeg har seilt i medvind, for det har ikke vært annet enn muntre og velvillige heiarop hele veien. Vervet har gitt meg vann-vittig mye glede, lærdom samt en mengde nye venner og bekjentskaper.


Da klubba ble min for 4 år siden var jeg usikker og uerfaren, men med et hovedmål: Det skulle være hyggelig å være medlem i foreningen! En typisk feminin målsetting, men jeg holder fortsatt fast ved at det er det viktigste: Medlemmene er foreningens største aktiva!

Den eneste kvalifikasjonen jeg hadde da jeg overtok var at jeg hadde vært medlem av foreningen siden 1967 og at jeg selv har vært regattaseiler i de aller fleste hovedtyper av båtklasser. Prestasjonsangsten for å ta over etter en helteskikkelse som Erling (Landsværk) var stor og ble ikke bedre av at SEILmagasinet skrev: *Hun overtar et praktverk av en forening*

 
Jeg fikk raskt erfare at det SEILmagasinet skrev som vanlig var helt korrekt. Vi er 1100 fantastiske medlemmer helt fra den den herlige oppvoksende generasjon av barn og unge som er foreningens gallionsfigurer og opp til senioravdelingen, eller som vi liker å kalle de over 67; *Eldre junior*.  Å forvalte en slik sammensatt medlemsmasse har vært utfordrende, men ble mer og mer morsomt etter hvert som jeg ble nærmere kjent med dere.

 
Noen av virkemidlene for å oppnå godt miljø er bla at vi har sørget for å videreføre og utvikle et bredt aktivitetstilbud, hatt godt planlagte & gjennomførte regattaer, en sunn økonomistyring samt å ivareta vårt anlegg med mann og mus best mulig.  Anlegget vårt kombinert med vannspeilet utenfor er blant de aller flotteste i landet. Vi har vært en kjempestor gjeng, både i og ikke minst utenfor styret som kan ta på oss æren for at vi alle sammen kan dunke oss litte grann på brystet. 

 
Selv må jeg innrømme at jeg i tiden som formann/leder har tatt både svalestup og magaplask samt at jeg har blitt godt kjent med hva det vil si å svelge kameler. I blant har jeg både vært egenrådig & sta, og underveis også fått tilnavnet formann Mao. I tillegg døpte jeg meg selv Frk Formann for å unngå å bli kalt fysjom-ordet *forkvinne*. Jeg har likt svært godt å være *sjef* og jeg kommer til å savne den rollen jeg har hatt i foreningen.


Jeg håper dere er av en oppfatning at jeg forlater en forening i noenlunde orden, selv om jeg vet dere som har overtatt kan forvente utfordringer og det er alltid vil være rom for forbedringer. Takk for flott innsats til Ole Gunnar, Eli, Gro og Erik og velkommen til Alexandra, Trine, Geir Arne, Morten & Morten samt Egil Magne som sammen med de erfarne og flinke som *sitter igjen* fra forrige styre; Terje, Ola, Pål Terje, Anne-Lise, Bastian, Atle og Jan skal seile videre.  En stor takk rettes også til tidligere styremedlemmer som i stor grad har bidratt til å føre foreningen dit vi er i dag. Det nye styret oppfatter jeg er sammensatt av meget dyktige og positive mennesker og jeg er sikker på at de sammen kommer til å løfte foreningen ytterligere et hakk videre.

 

Tusen takk for gaven jeg fikk av dere og de rørende godordende fra rådmann Pål. Vanligvis får avtroppende formann mansjettknapper, men heldigvis hadde noen tenkt og jeg ble den heldige eier av dette lekre armbåndet isteden:
 

Dette er på ingen måte et farvel, jeg kommer helt sikkert til å være med seilforeningen videre på andre måter.  

En ydmyk takk til dere alle!

 

ψ

Ex Frk Formann

 

 

FOTO: Terje Gustavsen 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits